Breaking News

Λιγκουίνι με γαρίδες

Υλικά συνταγής...
300γρ. λιγκουίνι (2.5 -3 μερίδες)
300γρ. γαρίδες καθαρισμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200γρ. ντομάτα κονκασέ
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
1/3 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
¼ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Βράζουμε τα ζυμαρικά αλντέντε, ανάλογα με το αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατέυοντας.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, μεταφέρονταςκατευθείαν από την κατσαρόλα με μια πιάστρα (χρειαζόμαστε λίγη υγρασία). Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι από την κατσαρόλα.
Σερβίρουμε ζεστά και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα προαιρετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια