Breaking News

Τάρτα με πράσα σπανάκι και φέτα

Υλικά συνταγής...


1 φύλλο σφολιάτας (στρόγγυλο κατά προτίμηση)
2 πράσα σε ροδέλες
200γρ. σπάνακι φρέσκο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
200γρ. φέτα σε μικρά κυβάκια
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (ή άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας μας)
1 αυγό χτυπημένο
3-4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Αλείφουμε ένα σκεύος τάρτας με λίγο λάδι και απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας. Κάνουμε μερικές τρυπούλες στη ζύμη με το πιρούνι.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα πράσα και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί κι αυτό. Ρίχνουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, αφού στραγγίσουμε από τα πολλά υγρά κι αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Προσθέτουμε το αυγό, το σιμιγδάλι, τη φέτα και το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφριά.
Ρίχνουμε το μίγμα στην τάρτα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Τοποθετούμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στη χαμηλή σχάρα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος, ανεβάζουμε την τάρτα στη μεσαία σχάρα.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να στερεοποιηθεί και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε χλιαρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια